INZERCE

Perníkový dezert

Klasický slovenský perník je skvělým doplňkem k čaji nebo kávě. Je aromatický, měkký a s chutí medu a koření.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 500 g mouka hladká speciální Přidáno do
  • 200 g cukr Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 1 čajová lžička Jedlá soda Přidáno do
  • 2 čajové lžičky perníkové koření Přidáno do
  • 125 ml Med Přidáno do
  • 125 g máslo Přidáno do
  • 100 ml mléko Přidáno do
  • marmeláda Přidáno do
  • kokosový ořech Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Do mise přisypeme mouku s cukrem, přidáme vejce, jedlou sodu, perníkové koření, med, máslo a mléko. Všechno důkladně smícháme do hladkého těsta.

2. Krok

Těsto vložíme do formy vyložené pečicím papírem.

3. Krok

Perník pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40 minut

4. Krok

Hotový perník necháme úplně vychladnout a potom ho potřeme džemem a posypeme kokosem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty