INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/WdeQntW36fIj2LsM1DQB/1f2a300a914055b24ae7b44de1b5d4.jpeg)
Perníkový dezert
Klasický slovenský perník je skvělým doplňkem k čaji nebo kávě. Je aromatický, měkký a s chutí medu a koření.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 500 g mouka hladká speciální
- 200 g cukr
- 1 ks vejce
- 1 čajová lžička Jedlá soda
- 2 čajové lžičky perníkové koření
- 125 ml Med
- 125 g máslo
- 100 ml mléko
- marmeláda
- kokosový ořech
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Do mise přisypeme mouku s cukrem, přidáme vejce, jedlou sodu, perníkové koření, med, máslo a mléko. Všechno důkladně smícháme do hladkého těsta.
2. Krok
Těsto vložíme do formy vyložené pečicím papírem.
3. Krok
Perník pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40 minut
4. Krok
Hotový perník necháme úplně vychladnout a potom ho potřeme džemem a posypeme kokosem.