INZERCE

Perníkový dezert

Klasický slovenský perník je skvělým doplňkem k čaji nebo kávě. Je aromatický, měkký a s chutí medu a koření.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 500 g mouka hladká speciální Přidáno do
  • 200 g cukr Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 1 čajová lžička Jedlá soda Přidáno do
  • 2 čajové lžičky perníkové koření Přidáno do
  • 125 ml Med Přidáno do
  • 125 g máslo Přidáno do
  • 100 ml mléko Přidáno do
  • marmeláda Přidáno do
  • kokosový ořech Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Do mise přisypeme mouku s cukrem, přidáme vejce, jedlou sodu, perníkové koření, med, máslo a mléko. Všechno důkladně smícháme do hladkého těsta.

2. Krok

Těsto vložíme do formy vyložené pečicím papírem.

3. Krok

Perník pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40 minut

4. Krok

Hotový perník necháme úplně vychladnout a potom ho potřeme džemem a posypeme kokosem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty