:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/rIR-CPd2FLcDGOXNLzb6/53d5a62be12e7a4564a8cd28441ec9.png)
Zdroj: Sandra Backwinkel via Getty Images
Perníkové tiramisu ve skle Vánoční dezert
Jeden z mých nejoblíbenějších zimních dezertů je perníkové tiramisu ve sklenici. Kombinuje pikantní chuť vánočních perníčků s krémovou sladkostí italského tiramisu. Tento recept jsem dělala už nesčetněkrát a vždycky se stal velkým hitem, zejména jako dezert ke slavnostní štědrovečerní večeři.
Ingredience
- 300 g Perník
- 500 g mascarpone
- 250 ml Espresso, chlazené
- 3 Vejce
- 100 g cukr
- 3 KL Kahlua nebo jiný kávový likér (nepovinné)
- Kakaový prášek na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Pro recept na perníkové tiramisu ve sklenici nejprve oddělte vejce. Jedná se o důležitý krok, proto dávejte pozor, aby se do bílků nedostaly žloutky, jinak neztuhnou.
Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté přidejte mascarpone a vše dobře promíchejte. Pokud chcete, můžete v této fázi přidat také kávový likér. Směs by měla být pěkně krémová.
Bílky ušlehejte do tuha a vmíchejte je do krému z mascarpone. Nyní máte dokonalý základ pro tiramisu.
Perník rozdrobte a rozprostřete na dno 6 sklenic. Do každé sklenice dejte hrst perníkových drobečků a navrch kápněte trochu vychlazeného espressa. Dbejte na to, abyste nepoužili příliš mnoho espressa, jinak by byl perník příliš rozmočený.
Poté následuje vrstva krému z mascarpone. Tyto kroky opakujte, dokud nenaplníte všechny sklenice, a na závěr naneste vrstvu mascarpone krému.
Sklenice vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny, aby se chutě rozvoněly.
Před podáváním posypte sklenice s tiramisu kakaovým práškem a perníkovými drobky. Tento závěrečný krok dodá vašemu perníkovému tiramisu ve sklenici dokonalý vzhled a extra čokoládovou chuť.