Zdroj: Freepik
Perfektní nadýchaná arašídová máslová poleva
Výroba tohoto hladkého a šťavnatého máslového krému přináší nejen obrovské uspokojení, ale může také ozdobit jakýkoli dort nebo cupcake svou bohatou a krémovou dobrotou.
Ingredience
- 1 šálek Másla (při pokojové teplotě)
- 1 šálek Krémového arašídového másla (snažte se nepoužívat přírodní máslo, protože se může oddělit a ovlivnit konzistenci máslového krému).
- 4 šálky moučkového cukru
- 1⁄4 šálek Tučné smetany
- 2 lžíce vanilkového extraktu
- Špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve vyšlehejte máslo do krémové konzistence pomocí mixéru s pádlovým nástavcem. Obvykle to trvá asi 2 minuty. Zjistila jsem, že když začnete s máslem pokojové teploty, je dosažení požadované lehké a nadýchané konzistence snazší a rychlejší.
Do mixéru přidejte krémové arašídové máslo a pokračujte ve šlehání. Kombinujte, dokud nezískáte hladkou směs. Klíčem je zajistit, aby se máslo i arašídové máslo dokonale spojily.
Postupně přidávejte moučkový cukr po jednom šálku. Pokud se vám zdá poleva příliš hustá, přidejte smetanu. Šlehejte, dokud není vše hladké a zcela integrované.
Přidejte vanilkový extrakt a špetku soli. Pokud pečete často jako já, víte, že sůl vlastně zvýrazňuje sladkost a chuť. Směs opět šlehejte, dokud nebude zcela hladká.
Nyní je arašídový máslový krém připraven. Můžete ho ihned rozetřít na dorty nebo cupcaky nebo ho uložit do vzduchotěsné nádoby v lednici pro další použití.