INZERCE

Zdroj: Pixabay: 4666192

Pečený vepřový bůček Porchetta Recept

Tento recept se skvěle hodí k pečeným bramborám a čerstvému zelenému salátu. Vychutnejte si tuto klasickou italskou pochoutku!

INZERCE

Ingredience

porce
7
  • 5 libry Vykostěný vepřový bůček s kůží. Přidáno do
  • 2 pl Semen fenyklu Přidáno do
  • 2 pl čerstvý rozmarýn, jemně nasekaný Přidáno do
  • 2 stroužky česneku, mletého Přidáno do
  • 2 lžíce Soli Přidáno do
  • 1 čajová lžička černého pepře Přidáno do
  • Kuchyňský provázek Přidáno do
INZERCE

Postup

270 min.
1. Krok

Začněte přípravou vepřového bůčku. Nezapomeňte odříznout přebytečný tuk a nařízněte kůži. To by se mělo provádět opatrně, aniž by se řezalo do masa. Věřte mi, že to pomůže při vyškvařování tuku a vytvoření krásného křupavého propečení během pečení.

2. Krok

Na suché pánvi na středním plameni opékejte semínka fenyklu, dokud nezapáchají - obvykle to trvá asi 2 minuty. Mletí opražených semínek výrazně zvýrazní jejich chuť.

3. Krok

Smíchejte opražená semena fenyklu, nasekaný rozmarýn, prolisovaný česnek, sůl a černý pepř. Touto směsí potřete celou masovou stranu vepřového bůčku. Ze zkušenosti doporučuji nechat směs na mase několik minut působit, aby se chutě propojily.

4. Krok

Vepřový bůček srolujte podélně tak, aby kůže obepínala celou vnější stranu. Pevně ji zajistěte kuchyňským provázkem. Všiml jsem si, že čím pevněji se bůček sroluje, tím lépe se v něm udrží šťáva.

5. Krok

Srolovanou porchettu položte na mřížku v pekáči. Nechte ji přes noc odpočívat v chladničce. Tento krok pomůže vysušit kůži, aby byla po upečení ještě křupavější.

6. Krok

Druhý den vyjměte porchettu z lednice a před přípravou ji nechte hodinu v pokojové teplotě. Předehřejte troubu na 500 stupňů Fahrenheita.

7. Krok

Porchettu pečte při vysoké teplotě asi 30 minut, aby byla kůže křupavá, a poté teplotu snižte na 325 stupňů Celsia. Pokračujte v pečení další 3-4 hodiny, dokud maso nezměkne. Chvála trpělivosti, protože právě pomalé pečení dodává porchettě její charakteristickou chuť.

8. Krok

Po upečení nechte porchettu před krájením asi 20 minut odpočívat. Tím se zachová šťáva a porchetta bude vlhká a chutná od prvního do posledního plátku.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty