Pečený roastbeef
Pečený roastbeef může znít efektně a složitě, ale ve skutečnosti je to docela jednoduché! S dobrým kusem masa a několika jednoduchými bylinkami můžete mít hovězí roštěnou, která je mnohem křehčí a chutnější než ta kupovaná v obchodě.
Ingredience
Složení
- 1.4 kg Kulatá pečeně nebo pečeně dle vlastního výběru o váze kolem 1 kg nebo při pokojové teplotě.
- 1 čajová lžička sušený tymián
- 1 čajová lžička Sušený rozmarýn
- 1 čajová lžička mletý černý pepř
- 1 čajová lžička sůl
- 2 lžíce Mletý česnek
- olivový olej
Pro omáčku
- 2 polévková lžíce nesolené máslo
- 2 polévková lžíce celozrnná mouka
- 3⁄4 šálky šťávy z hovězího vývaru z pečeně
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 260 °C.Kovový plech vyložte alobalem. Do malé misky dejte tymián, rozmarýn, pepř, sůl a česnek a promíchejte, dokud se dobře nespojí.
Potřete horní část pečeně olivovým olejem a vložte do ní koření. Stejně postupujte i na druhé straně.
Vložte pečeni do trouby a pečte 5 minut na libru.Vypněte troubu (neotvírejte dvířka) a nechte ji péct dalších 15 minut na libru.
Vyjměte pečeni z trouby a nechte ji dalších 15 minut odpočívat.
Příprava omáčky:
Zatímco pečeně odpočívá, přidejte na pánev na středním ohni máslo a nechte ho rozpustit. Přisypte mouku a šlehejte, dokud se nevytvoří jíška. Šlehejte tak dlouho, dokud nedosáhnete požadovaného stupně zhnědnutí.
Přidejte šťávu z pečeně a hovězí vývar. Šlehejte, dokud se omáčka dobře nevstřebá a nezhoustne.
Hovězí maso nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte se zeleninou podle vlastního výběru.