Zdroj: Lara Hata for Getty Images
Pečený květák
Chutné a zdravé příložnostné jídlo, které prezentuje květák v novém a vzrušujícím způsobu. Tento pečený květák je křupavý, lahodný a nesmírně snadný na přípravu.
Ingredience
- 500 g Růžičková kapusta
- 2 KL olivový olej
- 1 KL sůl
- 1 KL mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
K přípravě opečených růžiček kapusty připravte kapustu tím, že odstraníte vnější listy a odříznete konce. Větší růžičky rozpůlte, aby se vařily rovnoměrně.
Předehřejte velkou pánev na střední teplotě a přidejte olivový olej.
Přidejte kadeřávek do pánve, opepřete a osolte a míchejte, dokud nejsou všechny růžičky rovnoměrně pokryty olejem a kořením.
Opečte květák přibližně 15-20 minut, dokud nezezelená na okrajích a uvnitru nebude měkký. Otáčejte růžičky pravidelně, aby se ujistil, že se pečou rovnoměrně.
Odeberte smaženou kapustu z tepla a podávejte ji teplou jako přílohu k vašemu oblíbenému jídlu.