INZERCE

Zdroj: Lara Hata for Getty Images

Pečený květák

Chutné a zdravé příložnostné jídlo, které prezentuje květák v novém a vzrušujícím způsobu. Tento pečený květák je křupavý, lahodný a nesmírně snadný na přípravu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Růžičková kapusta Přidáno do
  • 2 KL olivový olej Přidáno do
  • 1 KL sůl Přidáno do
  • 1 KL mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

K přípravě opečených růžiček kapusty připravte kapustu tím, že odstraníte vnější listy a odříznete konce. Větší růžičky rozpůlte, aby se vařily rovnoměrně.

2. Krok

Předehřejte velkou pánev na střední teplotě a přidejte olivový olej.

3. Krok

Přidejte kadeřávek do pánve, opepřete a osolte a míchejte, dokud nejsou všechny růžičky rovnoměrně pokryty olejem a kořením.

4. Krok

Opečte květák přibližně 15-20 minut, dokud nezezelená na okrajích a uvnitru nebude měkký. Otáčejte růžičky pravidelně, aby se ujistil, že se pečou rovnoměrně.

5. Krok

Odeberte smaženou kapustu z tepla a podávejte ji teplou jako přílohu k vašemu oblíbenému jídlu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty