INZERCE

Zdroj: Monstera from Pexels

Pečený krocan

Recept na vynikajícího pečeného krocana, který se hodí na rodinná setkání a oslavy.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Maso:

  • 1 kus Mrkev Přidáno do

Na bylinkové máslo:

  • 134 hrnek Máslo Přidáno do
  • 212 lžíce Olivový olej Přidáno do
  • 5 lžíce Citronová šťáva Přidáno do
  • 12 lžíce Citronová kůra Přidáno do
  • 5 hřebíček Česnek Přidáno do
  • Sůl, černý pepř Přidáno do

Na vnitřní straně krocana:

  • Sůl a černý pepř Přidáno do
  • 2 kus Cibule Přidáno do
  • 5 hřebíček Česnek Přidáno do
  • 1 Hrstka Petržel Přidáno do
  • 1 kus citron Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Krůtu připravte večer před podáváním.

2. Krok

Umyjte ji pod tekoucí vodou zvenku i zevnitř. Poté ji osušte kuchyňskou utěrkou.

3. Krok

V míse smíchejte ingredience na bylinkové máslo.

4. Krok

Rukama rozetřete máslo po povrchu krůty.

5. Krok

Krůtu vložte do velké nízké zapékací mísy.

6. Krok

Vnitřek krocana osolte a opepřete a potřete jej přísadami na vnitřek.

7. Krok

Krůtí stehna svažte kuchyňským provázkem. Do stehna zespodu vložte teploměr na vaření.

8. Krok

Přikryjte krůtu alobalem a pečte ji při teplotě 100 °C nejméně 8 hodin.

9. Krok

Ráno krůtu odkryjte a pečte ji hodinu při 200 °C. Teplota na teploměru by měla na konci pečení ukazovat přibližně 76 °C.

10. Krok

Po vyjmutí z trouby krůtu opět přikryjte alobalem a nechte ji dalších 25 minut odpočívat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty