Zdroj: drKokos via istockPhotos
Pečený divočácký hřbet
Chutný recept, perfektní pro sváteční hostinu nebo nedělní oběd s rodinou. Divočácký hřbet se pomalu peče v troubě, dokud není měkký a šťavnatý.
Ingredience
Hřbet divočáka
- 11⁄2 kg Hřbet divokého prasete
- 2 KL olivový olej
- 2 KL sůl
- 1 KL pepř
Omáčka
- 2 KL máslo
- 1 Kus stroužek česneku
- 1 Kus Cibule
- 500 ml červené víno
- 500 ml Divoký vývar
- 1 KL Rozmarýn
- 1 KL Tymián
Nejnovější letáky
Postup
Na přípravu hřbetu divočáka předehřejte troubu na 160°C. Hřbet divočáka potřete olivovým olejem, solí a pepřem. Opečte ho na pánvi na vysoké teplotě, dokud nebude ze všech stran hnědý. Maso vložte do pekáče.
V téže pánvi rozpusťte máslo. Přidejte česnek a cibuli a dusíte, dokud nejsou měkké. Přidejte červené víno a vařte na vysoké teplotě po dobu 5 minut, abyste redukovali alkohol. Přidejte divoký vývar, rozmarýn a tymián a nechte omáčku 10 minut probublávat.
Přelijte omáčku přes hřbet divokého prasete. Zakryjte pekáč a dejte ho na 2 hodiny do trouby, dokud není maso měkké. Nechte maso před podáváním 10 minut odpočívat.