INZERCE

Zdroj: drKokos via istockPhotos

Pečený divočácký hřbet

Chutný recept, perfektní pro sváteční hostinu nebo nedělní oběd s rodinou. Divočácký hřbet se pomalu peče v troubě, dokud není měkký a šťavnatý.

INZERCE

Ingredience

porce
6

Hřbet divočáka

  • 112 kg Hřbet divokého prasete Přidáno do
  • 2 KL olivový olej Přidáno do
  • 2 KL sůl Přidáno do
  • 1 KL pepř Přidáno do

Omáčka

  • 2 KL máslo Přidáno do
  • 1 Kus stroužek česneku Přidáno do
  • 1 Kus Cibule Přidáno do
  • 500 ml červené víno Přidáno do
  • 500 ml Divoký vývar Přidáno do
  • 1 KL Rozmarýn Přidáno do
  • 1 KL Tymián Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Na přípravu hřbetu divočáka předehřejte troubu na 160°C. Hřbet divočáka potřete olivovým olejem, solí a pepřem. Opečte ho na pánvi na vysoké teplotě, dokud nebude ze všech stran hnědý. Maso vložte do pekáče.

2. Krok

V téže pánvi rozpusťte máslo. Přidejte česnek a cibuli a dusíte, dokud nejsou měkké. Přidejte červené víno a vařte na vysoké teplotě po dobu 5 minut, abyste redukovali alkohol. Přidejte divoký vývar, rozmarýn a tymián a nechte omáčku 10 minut probublávat.

3. Krok

Přelijte omáčku přes hřbet divokého prasete. Zakryjte pekáč a dejte ho na 2 hodiny do trouby, dokud není maso měkké. Nechte maso před podáváním 10 minut odpočívat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty