INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/5QalqGVutooDNGzAOlVK/e5c5bdd752763c2d69b86b393d3337.jpeg)
Zdroj: Pixabay: chefmouhcine
Pečení kuřátka
Pečení kuřátka je sváteční pokrm, který může být skvělou alternativou k tradičnímu krocanovi. Kuřátka jsou menší, chutnější a rychleji se připravují.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Krocan
- 1 ks Kuřátko
- 1 g sůl
- 1 g Víno
Omáčka
- 1 dl bílé víno
- 1 g máslo
- 1 g Mouka
- 1 dl Tučná smetana
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180 stupňů.
2. Krok
Osolte a krůtu a posypte ji pepřem, poté ji vložte do trouby na 1 hodinu.
3. Krok
Po uplynutí času zalijeme krocan s bílým vínem.
4. Krok
Pečeme dalších 30 minut, pak vyjmeme z trouby a držíme v teple.
5. Krok
Rozpusťte máslo na pánvi, přidejte mouku a pak ji zahustěte smetanou.
6. Krok
Nakrájíme krůtu a přelijeme omáčkou.