Zdroj: caoyu36 for Getty Images
Pečení japonských piškotových dortů
Japonský piškotový dort je druh dortu, který se vyrábí z těch nejjednodušších ingrediencí, ale výsledek je vynikající. Vyžaduje přesnost a trpělivost, ale konečný výsledek rozhodně stojí za to. Japonský piškotový dort se strukturou i vzhledem podobá tvarohovému koláči.
Ingredience
- 6 Vejce (rozdělený na bílek a žloutek)
- 60 g cukr
- 60 ml mléko
- 40 g Univerzální mouka
- 20 g kukuřičný škrob
- 50 g máslo
- 1 Čajová lžička vanilková esence
- špetka soli
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Přípravu japonských piškotů začněte smícháním žloutků a cukru v míse. Rád přidávám cukr po troškách, abych dosáhl lepšího spojení.
Poté v mikrovlnné troubě rozpusťte máslo a přidejte ho do směsi žloutků a cukru spolu s mlékem a vanilkovým extraktem.
Mouku a kukuřičnou mouku smíchejte zvlášť a poté je prosejete do výše uvedené směsi. Prosívání je velmi důležité, zaručuje opravdu lehký a vzdušný koláč.
Nyní ušlehejte bílky do tuha. Nezapomeňte přidat špetku soli, aby byly pěkně nadýchané. Poté opatrně přidejte ušlehané bílky do směsi na koláč a dávejte pozor, aby se těsto nevyprázdnilo.
Směs nalijte do vymazané dortové formy a pečte při teplotě 160 °C přibližně 40-50 minut. Během pečení koláč sledujte - pokud příliš rychle zhnědne, jednoduše ho přikryjte alobalem.
Jakmile je japonský piškot upečený, vyklopte jej na mřížku a nechte zcela vychladnout. Nakonec dort posypte moučkovým cukrem a podávejte.