INZERCE

Zdroj: caoyu36 for Getty Images

Pečení japonských piškotových dortů

Japonský piškotový dort je druh dortu, který se vyrábí z těch nejjednodušších ingrediencí, ale výsledek je vynikající. Vyžaduje přesnost a trpělivost, ale konečný výsledek rozhodně stojí za to. Japonský piškotový dort se strukturou i vzhledem podobá tvarohovému koláči.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 6 Vejce (rozdělený na bílek a žloutek) Přidáno do
  • 60 g cukr Přidáno do
  • 60 ml mléko Přidáno do
  • 40 g Univerzální mouka Přidáno do
  • 20 g kukuřičný škrob Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 1 Čajová lžička vanilková esence Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • moučkový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Přípravu japonských piškotů začněte smícháním žloutků a cukru v míse. Rád přidávám cukr po troškách, abych dosáhl lepšího spojení.

2. Krok

Poté v mikrovlnné troubě rozpusťte máslo a přidejte ho do směsi žloutků a cukru spolu s mlékem a vanilkovým extraktem.

3. Krok

Mouku a kukuřičnou mouku smíchejte zvlášť a poté je prosejete do výše uvedené směsi. Prosívání je velmi důležité, zaručuje opravdu lehký a vzdušný koláč.

4. Krok

Nyní ušlehejte bílky do tuha. Nezapomeňte přidat špetku soli, aby byly pěkně nadýchané. Poté opatrně přidejte ušlehané bílky do směsi na koláč a dávejte pozor, aby se těsto nevyprázdnilo.

5. Krok

Směs nalijte do vymazané dortové formy a pečte při teplotě 160 °C přibližně 40-50 minut. Během pečení koláč sledujte - pokud příliš rychle zhnědne, jednoduše ho přikryjte alobalem.

6. Krok

Jakmile je japonský piškot upečený, vyklopte jej na mřížku a nechte zcela vychladnout. Nakonec dort posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty