Zdroj: HLPhoto for Adobe Stock
Pečení burgundského masa
Lahodný burgundský pečený kus masa s dostatkem vína. Tento tradiční recept je perfektní pro útulnou večeři nebo pro speciální příležitosti. Maso se stává měkkým a šťavnatým, zatímco víno dodává hlubokou, robustní chuť.
Ingredience
Péct
- 11⁄2 kg hovězí pečeně
- 1 Čajová lžička sůl
- 1 Čajová lžička černý pepř
- 2 Lžíce olej
- 2 nakrájené Cibule
- 2 nakrájené stroužky česneku
Burgundská vinná omáčka
- 750 ml Burgundské víno
- 2 Lžíce rajčatové pyré
- 2 zvazek čerstvý tymián
- 2 Listy Listy vavřínu
- 1 Čajová lžička cukr
Nejnovější letáky
Postup
Pro recept na burgundskou pečení nejprve předehřejte troubu na 175°C. Hovězí pečení potřete solí a pepřem.
Rozehřejte olej v velkém pekáči a ze všech stran opečte maso. Jakmile je maso opečené ze všech stran, vyjměte ho z pekáče a dejte stranou.
V téže pekáči orestujte kostičky cibule a nasekaný česnek, dokud nejsou skleněné.
Víno nalijte do pekáčku a přiveďte k varu. Přidejte rajčatový protlak, tymián, bobkové listy a cukr.
Vraťte pečeně zpět do pekáče a přikryjte ji vínovou omáčkou. Přikryjte a v předehřáté troubě nechte dusit 2-3 hodiny.
Vyjměte burgundské pečivo z trouby a nechte ho na chvíli odpočívat. Pak nakrájejte na plátky a podávejte s burgundskou vínovou omáčkou.