INZERCE
Zdroj: Canva
Pečené vepřové maso se zelím
Recept na chutné vepřové karé v kysaném zelí, které se hodí k obědu nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 800 g Vepřové karé
- 500 g Kysané zelí
- 2 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- 100 ml bílé víno
- 2 pl Olej
- 2 pl Olej
- 1 pl Hry
- 1 čl Mleté černé pepře
- 1 čl Mletý koriandr
- 1 čl Sušený bobkový list
- 1 Čajová lžička Majoránka
- 1 čl červené papriky
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Vepřové karé nakrájíme na plátky a potřeme z obou stran solí a kořením. V marinádě necháme maso odstát alespoň půl hodiny.
2. Krok
Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran opečeme do zlatova.
3. Krok
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme k masu na pánvi. Opečeme, dokud cibule nezhnědne.
4. Krok
Poté přidáme kysané zelí, orestujeme ho spolu s masem a cibulí. Zalijeme bílým vínem a dusíme na mírném ohni přibližně 30 minut pod pokličkou.