INZERCE
Pečené vepřové koleno s fazolemi a zeleninou

Pečené vepřové koleno s fazolemi a zeleninou

Mám rád, když se maso připravuje v celku i s kostí, a tento recept ukazuje, že můžete vzít tradiční pokrm, jako je vepřové koleno, a dát mu moderní šmrnc po vzoru francouzkého Cassoulet

INZERCE

Ingredience

porce
4

Suroviny

  • 1 vepřové syrové koleno s kostí z Řeznictví globuscesko Přidáno do
  • 3 l vody Přidáno do
  • 1 Lžíce tmavé sójové omáčky Přidáno do
  • 1 větší mrkev Přidáno do
  • 1 kořenová petržel Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 chilli paprička Přidáno do
  • 1 Střední cibule očištěná Přidáno do
  • 80 g nakrájeného řapíkatého celeru Přidáno do
  • 80 g nakrájeného pórku Přidáno do
  • 1 snítka čerstvého libečku Přidáno do
  • 1 snítka rozmarýnu Přidáno do
  • 3 kuličky nového koření Přidáno do
  • 1 Badyán Přidáno do
  • 6 kuliček pepře Přidáno do
  • 250 g velkých fazolí Přidáno do
  • nabobtnalých ve vodě přes noc Přidáno do
  • sůl Přidáno do

Na glazuru

  • 2 lžice včelího medu Přidáno do
  • 2 lžice dijonské hořčice Přidáno do
  • 2 lžice hrubozrnné hořčice Přidáno do
  • 80 g třtinového cukru Přidáno do
  • 5 nadrcených hřebíčků Přidáno do
  • 1 snítka nasekaného čerstvého rozmarýnu Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

1. Fazole si naložíme přes noc do vody, aby nabobtnaly.

2. Krok

Očištěné a opláchnuté koleno dáme do hrnce a přidáme postupně všechnu nakrájenou zeleninu a koření, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu, jako bychom vařili vývarovou polévku.

3. Krok

Jakmile se voda začne vařit, ztlumíme na nižší teplotu, zakryjeme poklicí a zvolna vaříme minimálně 2,5 hodiny. Tekutina by měla jen lehce probublávat, jinak by se nám stalo to, že se koleno rozpadne.

4. Krok

Připravíme si marinádu, kterou budeme koleno po uvaření potírat.

5. Krok

V misce si rozpustíme včelí med a do něj postupně přidáváme oba druhy hořčice s nasekaným čerstvým rozmarýnem a s rozdrceným hřebíčkem. Marinádu lehce naředíme vývarem z kolena.

6. Krok

Po cca 2 hodinách zkontrolujeme vpichem vidličky, zda je koleno již měkké, nebo zda potřebuje ještě chvíli vařit, aby nebylo tuhé. Troubu si předehřejeme na 165 °C.

7. Krok

Koleno vyjmeme z vývaru a dáme do zapékací mísy nebo pekáče. Potřeme marinádou a podlijeme trochou vývaru. Vložíme do předehřáté trouby na cca 30 minut, po celou dobu koleno přeléváme vzniklým výpekem.

8. Krok

Do vývaru z kolena vložíme nabobtnalé fazole a dáme znova vařit do měkka. Jakmile budou fazole měkké, opatrně je naběračkou přidáme i se zeleninou ke koleni a necháme ještě chvíli vše společně péct podle své chuti.

9. Krok

Před podáváním zakápneme olivovým olejem a natrhanými čerstvými bylinkami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Saláty

264 recepty

Droždí

242 recepty

Levná jídla

688 recepty

Zavařené

369 recepty