Pečené buchty
Jemné kynuté těsto s chutí jahod a bohatou náplní jahodové marmelády. Tyto úžasné buchty jsou prostě fantastické a mizí ještě teplé přímo z plechovky😉
Ingredience
Košík
- 600 g hladká mouka
- 150 g Cukr krystal
- 4 dl mléko
- 50 g máslo
- 40 g jahodový pudink v prášku
- 1 kl sůl
Kromě toho
- Jahodový džem
- máslo na potření
- trochu oleje
Na třetí poklepání
- trochu oleje
- 1 pl bílý jogurt
Nejnovější letáky
Postup
Mouku, cukr, sůl a pudinkový prášek promícháme nejprve lžící. Poté přidáme máslo a v 2 dl mléka namočený kvásek. Zbytek cca. 2 dl mléka přidáváme postupně během zpracování těsta. Měli bychom získat dostatečně měkké / řidší, ještě hodně lepivé těsto, které pak pomocí oleje, s olejovými rukama trochu vypracujeme / uhněteme do bochníka :-) Tato část je důležitá, protože tímto se těsto provzdušní. Nakonec těsto poprášíme moukou a dáme na 40-45 minut kynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na 6 částí, které vypracujeme do bochánků. Bochánky roztlačíme na malý kruh, naplníme bohatě džemem / povídly a uzavřeme klasicky do kulatého jako buchtu :-) Buchty pokládáme na plech s papiérem tak, že okraje každé buchty, tam kde se dotýkají potřeme dobře olejem. Přikryjeme a necháme 20 minut kynout.
Kynuté buchty potřeme jogurtem, který jsme smíchali s trochou oleje. Buchty pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 35 minut do zlatova🙂 Horké buchty hned po upečení potřeme kouskem másla a následně necháme vychladnout.
Buchty chutnají úžasně. Těsto je velmi jemné a lehké, pachuť do sebe příjemně jahodově od pudinkového prášku 🙂 A v kombinaci s bohatou náplní jahodového džemu jsou tyto buchty naprostá TOPKA 😉 Přeji dobrou chuť!
Další mé recepty najdete také na mém blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YouTube.