INZERCE

Pečená vepřová žebírka na medu

Křupavá pečená vepřová žebírka na medu jsou šťavnatá a plná chuti. Tento recept je ideální pro rodinný oběd nebo večeři, kdy chcete něco, co bude vypadat a chutnat skvěle, ale nevyžaduje hodně práce.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřových žebírek Přidáno do
  • 3 Lžíce medu Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 lžíce soli Přidáno do
  • 1 lžička pepře Přidáno do
  • půl lžičky chilli Přidáno do
  • 1 lžička mleté papriky Přidáno do
INZERCE

Postup

240 min.
1. Krok

Žebírka omyjeme, osušíme a pokrájíme na jednotlivé kosti.

2. Krok

Česnek oloupeme a prolisujeme. Poté ho smícháme s medem, solí, pepřem, paprikou a chilli.

3. Krok

Marinádu rovnoměrně natřeme na vepřová žebírka a necháme alespoň 2 hodinky odležet v lednici.

4. Krok

Předehřejeme troubu na 170°C. Žebírka s marinádou, kterou necháme na povrchu pokládáme na pekáč s mřížkou nebo cedníkem.

5. Krok

Pečeme cca 1 hodinu a 30 minut. Během pečení žebírka občas pomažeme zbylým medem. Pokud se žebírka příliš rychle zapekají, přikryjeme je alobalem.

6. Krok

Servírujeme s bramborem, salátem nebo jakoukoli přílohou, která vám chutná. Marinovaná žebra v troubě jsou hotová!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Dýně

51 recepty

Bezmasé pokrmy

1341 recepty

Masové pokrmy

1373 recepty

Oběd

2798 recepty

Těstoviny

301 recepty

Sušení

28 recepty

Dezert

1884 recepty

Saláty

266 recepty