INZERCE

Pečená vepřová žebírka na medu

Křupavá pečená vepřová žebírka na medu jsou šťavnatá a plná chuti. Tento recept je ideální pro rodinný oběd nebo večeři, kdy chcete něco, co bude vypadat a chutnat skvěle, ale nevyžaduje hodně práce.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřových žebírek Přidáno do
  • 3 Lžíce medu Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 lžíce soli Přidáno do
  • 1 lžička pepře Přidáno do
  • půl lžičky chilli Přidáno do
  • 1 lžička mleté papriky Přidáno do
INZERCE

Postup

240 min.
1. Krok

Žebírka omyjeme, osušíme a pokrájíme na jednotlivé kosti.

2. Krok

Česnek oloupeme a prolisujeme. Poté ho smícháme s medem, solí, pepřem, paprikou a chilli.

3. Krok

Marinádu rovnoměrně natřeme na vepřová žebírka a necháme alespoň 2 hodinky odležet v lednici.

4. Krok

Předehřejeme troubu na 170°C. Žebírka s marinádou, kterou necháme na povrchu pokládáme na pekáč s mřížkou nebo cedníkem.

5. Krok

Pečeme cca 1 hodinu a 30 minut. Během pečení žebírka občas pomažeme zbylým medem. Pokud se žebírka příliš rychle zapekají, přikryjeme je alobalem.

6. Krok

Servírujeme s bramborem, salátem nebo jakoukoli přílohou, která vám chutná. Marinovaná žebra v troubě jsou hotová!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty