Pečená vepřová žebírka na medu
Křupavá pečená vepřová žebírka na medu jsou šťavnatá a plná chuti. Tento recept je ideální pro rodinný oběd nebo večeři, kdy chcete něco, co bude vypadat a chutnat skvěle, ale nevyžaduje hodně práce.
Ingredience
- 1 kg vepřových žebírek
- 3 Lžíce medu
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce soli
- 1 lžička pepře
- půl lžičky chilli
- 1 lžička mleté papriky
Nejnovější letáky
Postup
Žebírka omyjeme, osušíme a pokrájíme na jednotlivé kosti.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Poté ho smícháme s medem, solí, pepřem, paprikou a chilli.
Marinádu rovnoměrně natřeme na vepřová žebírka a necháme alespoň 2 hodinky odležet v lednici.
Předehřejeme troubu na 170°C. Žebírka s marinádou, kterou necháme na povrchu pokládáme na pekáč s mřížkou nebo cedníkem.
Pečeme cca 1 hodinu a 30 minut. Během pečení žebírka občas pomažeme zbylým medem. Pokud se žebírka příliš rychle zapekají, přikryjeme je alobalem.
Servírujeme s bramborem, salátem nebo jakoukoli přílohou, která vám chutná. Marinovaná žebra v troubě jsou hotová!