INZERCE

Zdroj: arfo from Getty Images

Pečená krkovice na pivu

Pečená krkovice je jedním z nejchutnějších kusů vepřového masa. Připravená na pivu je šťavnatá, měkká a plná chutí. To vše obalené do krásné zlatohnědé kůrky, která se na pivu vytvoří.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 ks Celý kuřecí hřbet Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 4 ks česnek Přidáno do
  • 1 ks pivo Přidáno do
  • 2 čajové lžičky sůl Přidáno do
  • 1 čajová lžička mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Pancetu opláchneme a osušíme. Poté ji z obou stran osolíme a okořeníme.

2. Krok

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

3. Krok

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vepřovou šunku na něm z obou stran opečeme, aby na ní vznikla pěkná kůrka.

4. Krok

Slaninu vyjmeme z pánve a vložíme ji do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a zalijeme pivem.

5. Krok

Nádobu vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme přibližně dvě hodiny. Během pečení maso občas potřeme šťávou, která se vytváří.

6. Krok

Hotový krkovička vyjmeme z trouby a necháme ji chvíli odpočívat, pak ji nakrájíme a servírujeme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty