Zdroj: arfo from Getty Images
Pečená krkovice na pivu
Pečená krkovice je jedním z nejchutnějších kusů vepřového masa. Připravená na pivu je šťavnatá, měkká a plná chutí. To vše obalené do krásné zlatohnědé kůrky, která se na pivu vytvoří.
Ingredience
- 1 ks Celý kuřecí hřbet
- 2 ks cibule
- 4 ks česnek
- 1 ks pivo
- 2 čajové lžičky sůl
- 1 čajová lžička mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Pancetu opláchneme a osušíme. Poté ji z obou stran osolíme a okořeníme.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vepřovou šunku na něm z obou stran opečeme, aby na ní vznikla pěkná kůrka.
Slaninu vyjmeme z pánve a vložíme ji do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a zalijeme pivem.
Nádobu vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme přibližně dvě hodiny. Během pečení maso občas potřeme šťávou, která se vytváří.
Hotový krkovička vyjmeme z trouby a necháme ji chvíli odpočívat, pak ji nakrájíme a servírujeme.