INZERCE

Pečená Hovězí žebra

Pomalu pečená hovězí žebra jsou klasickým receptem české kuchyně. Toto jídlo je charakteristické svou chutí, bohatostí a měkkostí masa, doprovázenou šťavnatou omáčkou. Perfektně se hodí jako hlavní chod o víkendu nebo na slavnostní tabuli.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg hovězích žeber Přidáno do
  • 1 Lžíce soli Přidáno do
  • 1 lžička pepře Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 mrkve Přidáno do
  • 2 Stonky celeru Přidáno do
  • 100 ml červeného vína Přidáno do
  • 500 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián) Přidáno do
INZERCE

Postup

160 min.
1. Krok

Hovězí žebra omyjeme, osušíme a potřeme rozdrceným česnekem, solí a pepřem.

2. Krok

Na pánvi rozpálíme olivový olej a žebra ze všech stran opečeme do zlatova.

3. Krok

Opečená žebra přesuneme do pekáče.

4. Krok

Na stejné pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkve a celer.

5. Krok

Zeleninu přidáme k žebříkům, zalijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky.

6. Krok

Pekáč přikryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby na 160°C.

7. Krok

Pečeme 2-3 hodiny, dokud maso není úplně měkké.

8. Krok

Podáváme s pečenými bramborami nebo knedlíkem a polévkou z vývaru. Pečená hovězí žebra recept je u konce!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty