Pečená Hovězí žebra
Pomalu pečená hovězí žebra jsou klasickým receptem české kuchyně. Toto jídlo je charakteristické svou chutí, bohatostí a měkkostí masa, doprovázenou šťavnatou omáčkou. Perfektně se hodí jako hlavní chod o víkendu nebo na slavnostní tabuli.
Ingredience
- 1 kg hovězích žeber
- 1 Lžíce soli
- 1 lžička pepře
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 Stonky celeru
- 100 ml červeného vína
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 Lžíce olivového oleje
- čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián)
Nejnovější letáky
Postup
Hovězí žebra omyjeme, osušíme a potřeme rozdrceným česnekem, solí a pepřem.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a žebra ze všech stran opečeme do zlatova.
Opečená žebra přesuneme do pekáče.
Na stejné pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkve a celer.
Zeleninu přidáme k žebříkům, zalijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky.
Pekáč přikryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby na 160°C.
Pečeme 2-3 hodiny, dokud maso není úplně měkké.
Podáváme s pečenými bramborami nebo knedlíkem a polévkou z vývaru. Pečená hovězí žebra recept je u konce!