INZERCE
Zdroj: Africa Images from Canva
Pečená červená řepa
Je to jednoduchý, ale velmi chutný recept, který zachovává přirozenou sladkost řepy, zatímco pečení dodává skvělou, karamelizovanou vrstvu na povrchu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 4 ks střední červené řepy
- 2 Lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
- 2 Lžíce balsamikového octa
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
75 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
2. Krok
Řepu důkladně omyjte a případně zbavte špatných míst. Ponechte pokud možno slupku - ta pomůže řepě udržet si tvar a chutě během pečení, a také se při pečení lépe karamelizuje.
3. Krok
Pokud jsou řepy velké, rozřízněte je na půlky nebo měsíčky. Malá řepa může zůstat celá.
4. Krok
Rozdrcený česnek smíchejte s olivovým olejem, balsamikem, solí a pepřem. Tuto směs pak rovnoměrně rozetřete po řepě.
5. Krok
Pečte v předehřáté troubě zhruba hodinu, dokud není řepa měkká a na povrchu krásně karamelizovaná.