INZERCE

Zdroj: Africa Images from Canva

Pečená červená řepa

Je to jednoduchý, ale velmi chutný recept, který zachovává přirozenou sladkost řepy, zatímco pečení dodává skvělou, karamelizovanou vrstvu na povrchu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 ks střední červené řepy Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
  • 2 Lžíce balsamikového octa Přidáno do
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

2. Krok

Řepu důkladně omyjte a případně zbavte špatných míst. Ponechte pokud možno slupku - ta pomůže řepě udržet si tvar a chutě během pečení, a také se při pečení lépe karamelizuje.

3. Krok

Pokud jsou řepy velké, rozřízněte je na půlky nebo měsíčky. Malá řepa může zůstat celá.

4. Krok

Rozdrcený česnek smíchejte s olivovým olejem, balsamikem, solí a pepřem. Tuto směs pak rovnoměrně rozetřete po řepě.

5. Krok

Pečte v předehřáté troubě zhruba hodinu, dokud není řepa měkká a na povrchu krásně karamelizovaná.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty