Zdroj: Printemps by Adobe Stock
Pečeme jednoduché máslové sušenky
Tento jednoduchý recept na máslové sušenky je v mé rodině dlouhodobě oblíbený. Připravila jsem ho na mnoha vánočních večírcích, narozeninových oslavách nebo jen při příjemných víkendech. Díky dokonalé kombinaci křupavého a jemného jsou tyto sušenky hitem pro malé i velké.
Ingredience
- 225 Gram Máslo (pokojová teplota)
- 150 Gram cukr
- 1 velké vejce
- 2 Čajová lžička vanilková esence
- 325 Gram Mouka
- 1⁄2 Čajová lžička sůl
Nejnovější letáky
Postup
1. Chcete-li upéct jednoduché máslové sušenky, nejprve ve velké míse rozmixujte máslo do pěny. Osobně k tomu nejraději používám ruční mixér, protože tak dosáhnete nejlepší konzistence.
Přidejte cukr a znovu dobře promíchejte, až je směs homogenní. Tato fáze je důležitá pro chuťově výrazné sušenky, proto doporučuji tento krok nevynechávat.
Nyní přidejte vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte se směsí másla a cukru.
Mouku a sůl smíchejte v samostatné míse. Tím zajistíte, že se sůl rovnoměrně rozprostře po sušenkách.
Postupně přidávejte moučnou směs k máslové a dobře promíchejte. Ne všechno najednou - zabráníte tak tvorbě hrudek.
Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do fólie a nechte alespoň hodinu chladit. Tento krok je nezbytný pro zachování tvaru sušenek během pečení.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Těsto rozválejte na pomoučeném válu a vykrajujte tvary. Můžete být kreativní a použít libovolný tvar.
Sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 12 minut, dokud lehce nezhnědnou. Během pečení je sledujte, protože doba pečení se může lišit v závislosti na troubě.
Nechte máslové sušenky zcela vychladnout a pochutnejte si!