INZERCE
Pažítkové pesto
Skvělý způsob, jak využít přebytek pažitky ze zahrádky.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 1 Svazek Pažitka
- 3 polévková lžíce omytá a nadrobno nasekaná petrželka
- 150 ml Extra panenský olivový olej
- 1 čl mořská sůl
- 2 stroužky česnek
- podle chuti Slunečnicová semínka
- 70 g parmazán
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Petržel opláchněte, nechte okapat, pokrájejte na menší kousky a dejte do mixéru. Přidejte nasekaný líček, olej, sůl, očištěný a prolisovaný česnek. Mixujte na menších otáčkách a ve časových intervalech, aby pesto nezhořelo.
2. Krok
Semena slunečnice si namelte samostatně v jiné nádobě. Poté je přidejte do pesta, přisypte parmezán a rozmixujte na jemnou hmotu.
3. Krok
Pesto lžičkou natlačte do čistých a vysušených malých skleněných pohárů. Okraje očistěte, povrch zalejte olivovým olejem, aby se vytvořila souvislá vrstva oleje. Poháry uzavřete víčkem a odložte do lednice. Pesto v ní vydrží až 6 týdnů.