INZERCE

Pažítkové pesto

Skvělý způsob, jak využít přebytek pažitky ze zahrádky.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 Svazek Pažitka Přidáno do
  • 3 polévková lžíce omytá a nadrobno nasekaná petrželka Přidáno do
  • 150 ml Extra panenský olivový olej Přidáno do
  • 1 čl mořská sůl Přidáno do
  • 2 stroužky česnek Přidáno do
  • podle chuti Slunečnicová semínka Přidáno do
  • 70 g parmazán Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Petržel opláchněte, nechte okapat, pokrájejte na menší kousky a dejte do mixéru. Přidejte nasekaný líček, olej, sůl, očištěný a prolisovaný česnek. Mixujte na menších otáčkách a ve časových intervalech, aby pesto nezhořelo.

2. Krok

Semena slunečnice si namelte samostatně v jiné nádobě. Poté je přidejte do pesta, přisypte parmezán a rozmixujte na jemnou hmotu.

3. Krok

Pesto lžičkou natlačte do čistých a vysušených malých skleněných pohárů. Okraje očistěte, povrch zalejte olivovým olejem, aby se vytvořila souvislá vrstva oleje. Poháry uzavřete víčkem a odložte do lednice. Pesto v ní vydrží až 6 týdnů.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty