Zdroj: Ira Taskova from Canva
Pavlova roláda
Úžasná Pavlova roláda z křupavého bílkového těsta a smetanového krému.
Ingredience
Pro rohlík:
- 5 Bílé
- 250 g moučkový cukr
- 1 kl Jablečný ocet
- 1 kl Kukuřičný škrob
- špetka soli
Pro náplň:
- 200 g Smetana ke šlehání
- 200 g Tvaroh
- 2 vstupenky želatiny
- 2 pl Cukr
- 1 kus vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 150 °C. Pak začněte připravovat roládu. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha, přidejte cukr a šlehejte, dokud směs není pevná a lesklá. Poté přidejte ocet a škrob. Směs rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a vytvořte obdélník.
Rolku pečte 10 minut. Po upečení přeneste pavlovovou roládu i s papírem na vlhkou utěrku nebo mokré dřevěné prkénko. Po vychladnutí papír odstraňte.
Pro přípravu náplně nejprve namočte želatinu do studené vody. Smetanu ušlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do tuha. Poté přidáme tvaroh. Nakonec přidáme vymačkanou želatinu, kterou jsme předtím rozpustili na mírném ohni.
Náplň rovnoměrně rozetřete na roládu, přeložte ji a dejte ztuhnout do chladničky. Před podáváním můžeme roládu ozdobit ovocem nebo čokoládou.