Pasta tahini
Pokud hledáte omáčku s pořádným šmrncem, které zaručeně rozzáří každé jídlo, tahini je tou správnou volbou! Tahini, někdy nazývané pasta ze sezamových semínek, je neuvěřitelně všestranná přísada, která přináší oříškovou bohatost a krémovou strukturu.
Ingredience
- 200 g sezamových semínek
- 4 Lžíce olivového oleje
- špetka soli
- 2 Lžíce jemného cukru
Nejnovější letáky
Postup
Sezamová semínka osolte a vložte do trouby předehřáté na 150°C.
Pečte semínka asi 10-15 minut, nebo dokud nejsou zezlátnutá.
Nechte semínka vychladnout.
Vložte semínka do mixéru a začněte míchat na střední až vysokou rychlost.
Pomalu přilévejte olej, dokud se tahini nevytvoří jemná a hladká směs.
Pokud chcete, přidejte špetku soli a cukru a mixujte ještě 1-2 minuty.
Tahini můžete skladovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu až 1 měsíce.
Ať vám chutná vaše tahini! Můžete ho použít jako dip na pečivo nebo jako základ pro hummus a další pokrmy.