INZERCE

Pasta tahini

Pokud hledáte omáčku s pořádným šmrncem, které zaručeně rozzáří každé jídlo, tahini je tou správnou volbou! Tahini, někdy nazývané pasta ze sezamových semínek, je neuvěřitelně všestranná přísada, která přináší oříškovou bohatost a krémovou strukturu.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 200 g sezamových semínek Přidáno do
  • 4 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 2 Lžíce jemného cukru Přidáno do
INZERCE

Postup

25 min.
1. Krok

Sezamová semínka osolte a vložte do trouby předehřáté na 150°C.

2. Krok

Pečte semínka asi 10-15 minut, nebo dokud nejsou zezlátnutá.

3. Krok

Nechte semínka vychladnout.

4. Krok

Vložte semínka do mixéru a začněte míchat na střední až vysokou rychlost.

5. Krok

Pomalu přilévejte olej, dokud se tahini nevytvoří jemná a hladká směs.

6. Krok

Pokud chcete, přidejte špetku soli a cukru a mixujte ještě 1-2 minuty.

7. Krok

Tahini můžete skladovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu až 1 měsíce.

8. Krok

Ať vám chutná vaše tahini! Můžete ho použít jako dip na pečivo nebo jako základ pro hummus a další pokrmy.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Dýně

50 recepty

Jablko

155 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Sušenky

20 recepty

V páře

213 recepty

Dršťky

118 recepty

Oběd

2788 recepty