INZERCE
Zdroj: Pixabay
Pařížský krém
Recept na pařížský krém na dort.
INZERCE
Ingredience
porce
1
- 500 ml Mléko
- 200 g Cukr
- 1 ks vanilkový cukr
- 4 ks vaječné žloutky
- 40 g Hladká mouka
- 40 g Máslo
- špetka soli
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Mléko nalijte do hrnce, přidejte cukr, vanilkový cukr a přiveďte k varu.
2. Krok
Mezitím v míse vyšlehejte žloutky, přidejte mouku a špetku soli a vše dobře promíchejte.
3. Krok
Když mléko začne vřít, snižte teplotu a za stálého míchání pomalu přidávejte rozšlehané žloutky a mouku.
4. Krok
Smetanu vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud nezhoustne. Během vaření neustále míchejte, aby se netvořily hrudky.
5. Krok
Nakonec do krému přidejte máslo a vše míchejte, dokud se máslo zcela nerozpustí a krém nebude mít hladkou konzistenci.