INZERCE

Zdroj: Pixabay

Pařížský krém

Recept na pařížský krém na dort.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 500 ml Mléko Přidáno do
  • 200 g Cukr Přidáno do
  • 1 ks vanilkový cukr Přidáno do
  • 4 ks vaječné žloutky Přidáno do
  • 40 g Hladká mouka Přidáno do
  • 40 g Máslo Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Mléko nalijte do hrnce, přidejte cukr, vanilkový cukr a přiveďte k varu.

2. Krok

Mezitím v míse vyšlehejte žloutky, přidejte mouku a špetku soli a vše dobře promíchejte.

3. Krok

Když mléko začne vřít, snižte teplotu a za stálého míchání pomalu přidávejte rozšlehané žloutky a mouku.

4. Krok

Smetanu vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud nezhoustne. Během vaření neustále míchejte, aby se netvořily hrudky.

5. Krok

Nakonec do krému přidejte máslo a vše míchejte, dokud se máslo zcela nerozpustí a krém nebude mít hladkou konzistenci.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty