Zdroj: Arundhati Sathe from Getty Images
Paratha
Recept na allo Paratha - tradiční indickou chlebovou slanou plackou.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička Soli
- 100 ml vlažné vody
- 4 Lžíce rozpuštěného másla
Nejnovější letáky
Postup
Začněme tím, že v míse smícháme mouku a sůl. Poté pomalu, za stálého míchání, přilévajte vlažnou vodu. Těsto by mělo být dostatečně pevné a nelepivé, takže pokud nadále lepí, přidejte trochu více mouky.
Z těsta vypracujeme hladkou kouli a necháme ji odpočívat pokrytou utěrkou po dobu asi 20 minut.
Poté těsto rozdělíme na čtyři stejné části. Každý kus rozválíme na tenký plát a potřeme ho rozpuštěným máslem. Takto připravené placky skládáme jednu na druhou a opět rozválíme na tenký plát.
Následně rozehřejeme pánev na střední teplotu a placku na ní opékáme, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Při opékání nezapomeňte placku několikrát otočit.
Takto opakujeme s každou plackou. Hotovou parathu podáváme hned, dokud je ještě teplá.