Pappardelle s krevetami
Originální a skvělý recept, který jistě oceníte!
Ingredience
- 400 g Těstoviny pappardelle
- 250 g mrazené krevety
- 3 Olivový olej
- 2 stroužky česnek
- Sušené chilli vločky (podle chuti)
- 5 plátky máslo
- 200 ml Bílé víno (nejlépe Chardonnay)
- 5 pl Strouhaný parmazán
- 1 Citron (kůra a šťáva)
- Trochu čerstvý perjoram
- Trochu čerstvá šalvěj (volitelně)
- Sůl a mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve rozmrazte krevety a nechte je krátce odležet na rozpálené pánvi. Když pustí vodu, vodu slijte, přidejte olivový olej a osmažte je dozlatova.
Když jsou pěkně opečené (asi po 2-3 minutách), přidejte jemně nasekaný česnek, chilli vločky a kousky másla.
Mezitím uvařte vodu na těstoviny, dobře ji osolte (10 g soli na 1 litr vody) a uvařte těstoviny.
Když je máslo provoněné česnekem a chilli, přidejte bílé víno, nastrouhaný parmazán, citronovou kůru a citronovou šťávu. Vařte, dokud se omáčka nezredukuje alespoň na polovinu.
Nakonec přidejte nadrobno nasekanou petrželku a šalvěj, promíchejte a přidejte čerstvě uvařené těstoviny. Jemně osolte a opepřete
Těstoviny důkladně obalte v omáčce a podávejte s extra strouhaným parmazánem na povrchu.