Panna Cotta
Potřebujete připravit rychlý a zdravý recept? Tímto nepečeným dezertem ohromíte návštěvu i rodinu.
Ingredience
- 1⁄3 šálku odstředěného mléka
- 1 sáček neochucené želatiny 110 g
- 21⁄2 a šálku tučné smetany
- 1⁄2 šálku bílého cukru
- 11⁄2 a lžičky vanilkového extraktu
Nejnovější letáky
Postup
Nalijte mléko do malé misky. Do mléka nasypte želatinu v prášku a promíchejte, dokud se nespojí. Odstavte.
V hrnci smíchejte hustou smetanu a cukr. Postavte na střední teplotu a přiveďte k varu; dávejte pozor, protože smetana může rychle vybublat a vyvařit se.
Želatinovou směs ihned vmíchejte do vroucí smetany a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
Vařte a míchejte 1 minutu.
Odstavte pánev z ohně a vmíchejte vanilku.
Nalijte smetanovou směs do 6 jednotlivých misek. Nechte nezakryté vychladnout, dokud již nejsou teplé, asi 20 minut.
Po vychladnutí je přikryjte plastovou fólií. Uložte do chladničky, dokud neztuhne, nejméně 4 hodiny, nejlépe však přes noc.