INZERCE

Palacinky crêpes suzette

Hravý francouzský dezert plněný citronovou a pomerančovou náplní, politý zářivým pomerančovým sirupem. Výsledkem je velmi výrazný, sladký a ani trochu neodolatelný dezert, který je stále populární.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 125 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce cukru Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 300 ml mléka Přidáno do
  • 20 g masla Přidáno do
  • 4 pomeranče Přidáno do
  • 100 g cukru krupice Přidáno do
  • 60 ml pomerančového likéru (např. Grand Marnier) Přidáno do
  • 60 ml koňaku Přidáno do
  • 4 kousky másla na servírování Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Začněte smícháním mouky, cukru a špetky soli v míse. Přidejte vejce a mléko a vyšlehejte do hladké směsi.

2. Krok

Rozehřejte pánvičku na střední teplotu a přidejte máslo. Když je máslo rozpuštěné, nalijte malý kruh těsta a rozšířete ho po hráně pánve.

3. Krok

Nechejte palačinku péci dozlatova, pak ji obraťte a opečte druhou stranu.

4. Krok

Pro výrobu sirupu: Stlačte pomeranče na šťávu a přidejte pálenku a cukr. Přiveďte k varu, zatímco pořád mícháte.

5. Krok

Když máte hotové palačinky a sirup, dejte palačinku do pánve a zalijte ji pomerančovým sirupem. Přidejte kousek másla a nechte chvíli na pánvi.

6. Krok

Před podáváním palačinky přelijeme čerstvou lávkou konaku a zapálíme ho. Pak rychle přelégrovábme konak po palačinkách a servírujeme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2782 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty