Palacinky crêpes suzette
Hravý francouzský dezert plněný citronovou a pomerančovou náplní, politý zářivým pomerančovým sirupem. Výsledkem je velmi výrazný, sladký a ani trochu neodolatelný dezert, který je stále populární.
Ingredience
- 125 g hladké mouky
- 1 Lžíce cukru
- špetka soli
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- 20 g masla
- 4 pomeranče
- 100 g cukru krupice
- 60 ml pomerančového likéru (např. Grand Marnier)
- 60 ml koňaku
- 4 kousky másla na servírování
Nejnovější letáky
Postup
Začněte smícháním mouky, cukru a špetky soli v míse. Přidejte vejce a mléko a vyšlehejte do hladké směsi.
Rozehřejte pánvičku na střední teplotu a přidejte máslo. Když je máslo rozpuštěné, nalijte malý kruh těsta a rozšířete ho po hráně pánve.
Nechejte palačinku péci dozlatova, pak ji obraťte a opečte druhou stranu.
Pro výrobu sirupu: Stlačte pomeranče na šťávu a přidejte pálenku a cukr. Přiveďte k varu, zatímco pořád mícháte.
Když máte hotové palačinky a sirup, dejte palačinku do pánve a zalijte ji pomerančovým sirupem. Přidejte kousek másla a nechte chvíli na pánvi.
Před podáváním palačinky přelijeme čerstvou lávkou konaku a zapálíme ho. Pak rychle přelégrovábme konak po palačinkách a servírujeme.