INZERCE
Zdroj: FB: Recepty co vařily naše babičky
Pajšl
Pajšl - plíčky.Tradiční český recept, který je nejefektivnějším zpracováním všech jedlých částí zvířete.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Suroviny
- 1 ks vepřové plíčky
- 1 ks Vepřový jazyk
- 1 ks vepřové srdíčko
- 1 Lžíce celého pepře
- 3 Kusy bobkového listu
- 1⁄2 Lžíce nového koření
- 1 lžička tymiánu
- sůl
Omáčka:
- 1 Lžíce sádlo
- 1 Lžíce máslo
- 2 Lžíce hladké mouky
- 1 ks smetana na vaření
- ocet
- cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Očištěné dršťky uvařte v osolené vodě.
2. Krok
Přidejte koření a vařte do měkka. Odstraňte pěnu, která se vytvoří na začátku vaření.
3. Krok
Uvařený jazyk vložte na chvíli do studené vody a oloupejte ho.
4. Krok
Plíce necháme mírně vychladnout a ručně je rozebereme a oddělíme od průdušnice.
5. Krok
Plíce kromě průdušnice, jazyka a srdce nakrájíme na menší kousky.
6. Krok
Z másla a sádla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem a povaříme.
7. Krok
Přilijeme smetanu smíchanou se lžící mouky.
8. Krok
Přidáme cukr a ocet podle chuti, necháme chvíli povařit, přidáme nakrájené dršťky, prohřejeme a podáváme s knedlíky.