INZERCE

Zdroj: FB: Bolhapiac DS (Dunaszerdahely)

Pagáče s medvědím česnekem

Chutné pagáče s chutí medvědího česneku.

INZERCE

Ingredience

porce
30

Nástroje

  • 500 g mouka hladká speciální Přidáno do
  • 100 ml mléko Přidáno do
  • 20 g čerstvé droždí Přidáno do
  • 1 kl krystalový cukr Přidáno do
  • 150 g zakysaná smetana Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 150 g Jemný tvar Přidáno do
  • 250 g máslo Přidáno do
  • 3 kl Sůl Přidáno do
  • 2 hrst Medvědí česnek Přidáno do

Na překlad:

  • 1 ks vejce Přidáno do

Pro posypání:

  • lněné semínko Přidáno do
  • Sezamová semínka Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Česnekové klíčky omyjeme.

2. Krok

Mouku prosijeme a smícháme se solí.

3. Krok

Tvaroh, smetana, máslo a vejce musejí mít pokojovou teplotu.

4. Krok

Z teplého mléka, droždí a lžičky cukru připravíme kvas, který necháme chvíli pracovat.

5. Krok

Smotanu s vajíčkem smícháme a přidáme spolu s tvarohem a nakrájeným máslem do misky s moukou a solí.

6. Krok

Nakonec přidáme kvas a vypracujeme tužší těsto, které přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout.

7. Krok

Často rozválíme na pomoučené desce na tloušťku 1,5 cm.

8. Krok

Na něj nasypeme vrstvu nakrájeného medvědího česneku.

9. Krok

Přeložíme zespoda i shora, zleva a zprava jako obálku, otočíme a necháme odstát 10 minut.

10. Krok

Poté těsto pomalu rozválíme a přelisujeme. Toto zopakujeme 2 krát, až těsto rozválíme asi na 2 cm a okrouhlým formičkou vykrojíme koláče.

11. Krok

Páječky přeneseme na plech, který je vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.

12. Krok

Pagáče necháme na plechu ještě 20 minut zkysnout.

13. Krok

Pak je pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 18 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty