Zdroj: FB: Bolhapiac DS (Dunaszerdahely)
Pagáče s medvědím česnekem
Chutné pagáče s chutí medvědího česneku.
Ingredience
Nástroje
- 500 g mouka hladká speciální
- 100 ml mléko
- 20 g čerstvé droždí
- 1 kl krystalový cukr
- 150 g zakysaná smetana
- 1 ks vejce
- 150 g Jemný tvar
- 250 g máslo
- 3 kl Sůl
- 2 hrst Medvědí česnek
Na překlad:
- 1 ks vejce
Pro posypání:
- lněné semínko
- Sezamová semínka
Nejnovější letáky
Postup
Česnekové klíčky omyjeme.
Mouku prosijeme a smícháme se solí.
Tvaroh, smetana, máslo a vejce musejí mít pokojovou teplotu.
Z teplého mléka, droždí a lžičky cukru připravíme kvas, který necháme chvíli pracovat.
Smotanu s vajíčkem smícháme a přidáme spolu s tvarohem a nakrájeným máslem do misky s moukou a solí.
Nakonec přidáme kvas a vypracujeme tužší těsto, které přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout.
Často rozválíme na pomoučené desce na tloušťku 1,5 cm.
Na něj nasypeme vrstvu nakrájeného medvědího česneku.
Přeložíme zespoda i shora, zleva a zprava jako obálku, otočíme a necháme odstát 10 minut.
Poté těsto pomalu rozválíme a přelisujeme. Toto zopakujeme 2 krát, až těsto rozválíme asi na 2 cm a okrouhlým formičkou vykrojíme koláče.
Páječky přeneseme na plech, který je vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.
Pagáče necháme na plechu ještě 20 minut zkysnout.
Pak je pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 18 minut.