Paella Valenciana
Original paella valenciana je tradiční španělské jídlo z Valencie. Jde o kombinaci rýže, zeleniny, mořských plodů a masa, které se smaží na pánvi a absorbují všechny chutě ingrediencí.
Ingredience
- 250 g kuřecích stehýnek
- 250 g králičího masa
- 1 Červená paprika
- 2 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 2 hrnky paellové rýže
- 125 g fazolí v lusku
- 1 hrnec kuřecího vývaru
- 1 g šafránu
- Extra panenský olivový olej
- citronové klínky na podávání (nepovinné)
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Začneme tím, že si na paellové pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme kuřecí a králičí maso dozlatova. Když je maso opečené, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a česnek a podusíme je, dokud nejsou skleněné.
Přidáme nasekanou papriku a rajčata, promícháme a necháme chvíli podusit.
Přidáme rýži a důkladně promícháme, aby se k ní dostalo dostatek oleje.
Přidáme šafrán, promícháme a poté zalijeme kuřecím vývarem. Přidáme sůl a pepř podle chuti.
Přidáme fazole a necháme jídlo vařit na mírném ohni asi 20 minut, anebo dokud není rýže měkká.
Podáváme s citrónovými klínky.