Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Ovocné řezy na plech
Recept na vynikající tvarohovo-broskvové řezy.
Ingredience
Těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g moučkový cukr
- 100 ml Olej
- 100 ml Olej
- 100 ml Mléko
- 2 Lžíce kakao
- 4 ks Vejce
- 1 ks Kypřící prášek
Nádivka:
- 500 g cottage sýr
- 500 ml šlehačka
- 2 ztužovač šlehačky
- 2 polévková lžíce vanilkový cukr
- 700 ml broskvového kompotu
- moučkový cukr
Poleva:
- šťáva z kompotu
- voda
- 2 Zlatý klas (prášek)
- 2 pl krystalový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Ve misku vyšleháme vejce s cukrem.
Postupně přiléváme olej, mléko a přisypeme mouku, prášek do pečiva a kakao.
Text vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu na pečení.
Těsto vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme ho 10 až 15 minut.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Šlehačku vyšleháme se zpevňovači.
Tvaroh promícháme s vanilkovým cukrem a lehce do něj vmícháme šlehačku.
Tvarohovou náplň potřeme na vychladlé těsto a necháme ji v lednici ztuhnout.
Na vrchol přidáme nakrájené broskve a poléváme je polevou.
Polevu připravíme tak, že smícháme šťávu z kompotu spolu s vodou, tak aby objem byl 750 ml.
Tekutinu smícháme se zlatými klasů, křišťálovým cukrem a uvaříme hustý pudink.
Tuto směs vylejeme na broskve a koláč necháme pořádně ztuhnout.