Ořechové trubičky
Pokud hledáte tip na dokonalý dezert, na kterém si pochutnáte vy i celá rodina, dopřejte si tuto klasiku.
Ingredience
- 350 g mouka hladká speciální
- 50 g moučkový cukr
- 1 ks vejce
- 20 g kakao
- 70 g Mleté vlašské ořechy
- 180 g máslo
- 150 g čokoládová poleva
- Kovové trubky pro chamrol
Nejnovější letáky
Postup
Mouku prosejte s moučkovým cukrem. Přidáme máslo nakrájené na kousky, vejce, žloutek, jemně mleté ořechy, kakao a vypracujeme pevné těsto, které necháme 60 minut odležet v chladničce.
Těsto rozválejte na plát silný 2 mm a nakrájejte ho na 8 cm široké proužky, které pak nakrájejte na obdélníky 10x8 cm. Kovové trubičky šamrole potřeme tukem a vyválíme na ně obdélníky těsta. Položte je na plech švem dolů a pečte v předehřáté troubě při 180 C asi 15 minut. Trubičky nechte krátce vychladnout, vyjměte je z kovových forem a nechte je zcela vychladnout.
Polevu za stálého míchání rozpusťte v horké vodní lázni. Konce trubiček namočte do polevy a položte na pečicí papír. Polevu nechte ztuhnout. Poté trubičky naplňte podle chuti např. pařížskou šlehačkou. Nechte je asi 120 minut odpočívat v chladničce a podávejte.