Orecchiette
Orecchiette recept, což v překladu znamená \malé uši\ je tradiční druh italské těstoviny. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou jednoduchého, ale chutného pokrmu se sušenými rajčaty, česnekem a parmazánem.
Ingredience
- 500 g orecchiette těstovin
- 2 Lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 hrst sušených rajčat (předem namočených v horké vodě)
- sůl a pepř podle chuti
- 100 g nastrouhaného parmazánu
- hrst čerstvé bazalky
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na balení do al dente. Vodu zadržte.
Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek a sušená rajčata. Restujte asi 3-4 minuty.
Přidejte uvařené těstoviny do pánve a promíchejte tak, aby se všechny přísady rovnoměrně spojily.
Přidejte dvě lžíce zadržené vody z těstovin, sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
Nakonec přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte do té doby, než se sýr roztaví a těstoviny budou krásně krémové.
Před podáváním posypeme čerstvou bazalkou.