INZERCE

Zdroj: hanbr from Getty Images

Omáčka ze sušených hub se smetanou

Tato omáčka ze sušených hub se smetanou má hlubokou a přitom jemnou chuť. Smetana dodává omáčce krémovou konzistenci a pomáhá vyvážit silnou hřibovou chuť. Je to jedna z mých oblíbených omáček.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 50 g sušených hub Přidáno do
  • 2 Lžíce máslo Přidáno do
  • 1 kus střední cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 200 ml smetany k vaření Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Sušené houby namočte do vody a nechte je asi 30 minut nabobtnat. Po této době houby scedíme, ale vodu neslejeme - bude se hodit do omáčky. Já si obvykle nechám odstát vývar z hub, aby se usadily nečistoty, a pak ho opatrně odlévám.

2. Krok

Cibuli nakrájejte na drobno a česnek jemně nahrubo nakrájejte. Máslo roztavte na pánvi a zpěňte cibuli a česnek, dokud nejsou měkké a průhledné.

3. Krok

Přidejte do pánve nabobtnalé houby a jemně je orestujte společně s cibulí a česnekem.

4. Krok

Poté nalejte do pánve vývar, ve kterém houby bobtnaly, a nechte vařit, dokud se objem nezredukuje na polovinu. Díky tomu omáčka získá intenzivnější hřibovou chuť.

5. Krok

Nakonec přilejte smetanu do pánve a promíchejte. Nechte omáčku chvilku provařit, aby se smetana správně propojila s ostatními ingrediencemi. Podle chuti osolte a opepřete.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty