INZERCE

Zdroj: Pixabay

Omáčka Alfredo na těstoviny

Kremová, bohatá a lahodná, italská omáčka Alfredo se tradičně skládá z másla, smetany a Parmezánu. Tento recept je jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí k druhům těstovin, jako je fettuccine.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g těstovin fettuccine Přidáno do
  • 100 g nesoleného masla Přidáno do
  • 200 ml smetany na šlehání Přidáno do
  • 100 g Parmezánu Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti Přidáno do
  • bazalka Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V hrnci s vodou vařte těstoviny podle návodu na balení. Až budou hotové, scedíte je a stranou odložíte.

2. Krok

Mezitím v pánvi rozpalte máslo. Přidejte nadrcený česnek a restujte ho, dokud nezměkne, ale nepřipálí se.

3. Krok

Do pánve přidejte smetanu na šlehání a nechte na mírném ohni dojít k varu. Poté snížíte teplotu a nechte smetanu bublat, dokud se nezačne zahušťovat.

4. Krok

Do smetany přidejte nastrouhaný Parmezán a soli a pepř podle chuti. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude hladká.

5. Krok

Nakonec vmíchejte vařené, sceděné těstoviny a dobře promíchejte, abyste je pokryli omáčkou.

6. Krok

Podávejte ihned, posypte čerstvou petrželkou nebo bazalkou a případně i dalším nastrouhaným Parmezánem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty