INZERCE

Zdroj: Pixabay

Omáčka Alfredo na těstoviny

Kremová, bohatá a lahodná, italská omáčka Alfredo se tradičně skládá z másla, smetany a Parmezánu. Tento recept je jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí k druhům těstovin, jako je fettuccine.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g těstovin fettuccine Přidáno do
  • 100 g nesoleného masla Přidáno do
  • 200 ml smetany na šlehání Přidáno do
  • 100 g Parmezánu Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti Přidáno do
  • bazalka Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V hrnci s vodou vařte těstoviny podle návodu na balení. Až budou hotové, scedíte je a stranou odložíte.

2. Krok

Mezitím v pánvi rozpalte máslo. Přidejte nadrcený česnek a restujte ho, dokud nezměkne, ale nepřipálí se.

3. Krok

Do pánve přidejte smetanu na šlehání a nechte na mírném ohni dojít k varu. Poté snížíte teplotu a nechte smetanu bublat, dokud se nezačne zahušťovat.

4. Krok

Do smetany přidejte nastrouhaný Parmezán a soli a pepř podle chuti. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude hladká.

5. Krok

Nakonec vmíchejte vařené, sceděné těstoviny a dobře promíchejte, abyste je pokryli omáčkou.

6. Krok

Podávejte ihned, posypte čerstvou petrželkou nebo bazalkou a případně i dalším nastrouhaným Parmezánem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty