Zdroj: Pixabay
Omáčka Alfredo na těstoviny
Kremová, bohatá a lahodná, italská omáčka Alfredo se tradičně skládá z másla, smetany a Parmezánu. Tento recept je jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí k druhům těstovin, jako je fettuccine.
Ingredience
- 400 g těstovin fettuccine
- 100 g nesoleného masla
- 200 ml smetany na šlehání
- 100 g Parmezánu
- 2 stroužky česneku
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- bazalka
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci s vodou vařte těstoviny podle návodu na balení. Až budou hotové, scedíte je a stranou odložíte.
Mezitím v pánvi rozpalte máslo. Přidejte nadrcený česnek a restujte ho, dokud nezměkne, ale nepřipálí se.
Do pánve přidejte smetanu na šlehání a nechte na mírném ohni dojít k varu. Poté snížíte teplotu a nechte smetanu bublat, dokud se nezačne zahušťovat.
Do smetany přidejte nastrouhaný Parmezán a soli a pepř podle chuti. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude hladká.
Nakonec vmíchejte vařené, sceděné těstoviny a dobře promíchejte, abyste je pokryli omáčkou.
Podávejte ihned, posypte čerstvou petrželkou nebo bazalkou a případně i dalším nastrouhaným Parmezánem.