INZERCE

Zdroj: Pixabay

Olejová bublanina s ovocem

Olejová bublanina s ovocem je tradiční a oblíbená česká dezertní pochoutka. Své jméno dostala podle charakteristických bublin, které se na povrchu tvoří během pečení. Jedná se o lehký koláč, který můžeme připravovat s různým druhem ovoce dle aktuální sezóny - třešně, jablka, hrušky, švestky, rybíz atd. Díky použití oleje je těsto měkké a vláčné.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 4 vejce Přidáno do
  • 250 g krupicového cukru Přidáno do
  • 125 ml oleje Přidáno do
  • 125 ml mléka Přidáno do
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 bal prášku do pečiva Přidáno do
  • 500 g ovoce (podle sezóny a chuti) Přidáno do
  • trochu moučkového cukru na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny.

2. Krok

Přidáme olej a mléko a dále šleháme.

3. Krok

Pomalu za stálého míchání přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

4. Krok

Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy.

5. Krok

Na těsto rozložíme omyté a osušené ovoce.

6. Krok

Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 45 minut.

7. Krok

Po upečení necháme koláč vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Droždí

242 recepty