INZERCE
Zdroj: Pixabay
Olejová bublanina s ovocem
Olejová bublanina s ovocem je tradiční a oblíbená česká dezertní pochoutka. Své jméno dostala podle charakteristických bublin, které se na povrchu tvoří během pečení. Jedná se o lehký koláč, který můžeme připravovat s různým druhem ovoce dle aktuální sezóny - třešně, jablka, hrušky, švestky, rybíz atd. Díky použití oleje je těsto měkké a vláčné.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 4 vejce
- 250 g krupicového cukru
- 125 ml oleje
- 125 ml mléka
- 250 g hladké mouky
- 1 bal prášku do pečiva
- 500 g ovoce (podle sezóny a chuti)
- trochu moučkového cukru na posypání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
70 min.
1. Krok
Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny.
2. Krok
Přidáme olej a mléko a dále šleháme.
3. Krok
Pomalu za stálého míchání přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
4. Krok
Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy.
5. Krok
Na těsto rozložíme omyté a osušené ovoce.
6. Krok
Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 45 minut.
7. Krok
Po upečení necháme koláč vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.