Zdroj: Pixabay : FrauOrdnung
Nugátové croissanty na Vánoce
Tyto nugátové croissanty se rozplývají na jazyku a jsou jedním z mých nejoblíbenějších vánočních cukroví. Tento recept byl zdokonalován po mnoho let a zkoušen znovu a znovu s velkým úspěchem. Nádherná nugátová chuť v kombinaci s jemným vanilkovým nádechem činí tyto croissanty neodolatelnými a každý rok mizí z plechu jako první.
Ingredience
Na těsto:
- 300 g hladká mouka
- 200 g studené máslo
- 100 g moučkový cukr
- 2 žloutek
- 1 Štipka sůl
Pro náplň:
- 200 g Nugát
Pro výzdobu:
- 100 g moučkový cukr
- 2 Balíček vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li upéct nugátové croissanty, smíchejte nejprve v míse mouku s moučkovým cukrem a solí. Mouku s moučkovým cukrem předem prosejte přes síto, abyste se vyhnuli hrudkám.
Přidejte na malé kousky nakrájené studené máslo a žloutky. Vše rychle prohněteme rukama, aby vzniklo hladké těsto. Těsto by se nemělo zpracovávat příliš dlouho, aby se máslo nerozpustilo.
Poté těsto dejte asi na hodinu do lednice, aby se s ním lépe pracovalo. Doba chlazení zajistí, že těsto zůstane pevné a nebude se lepit.
Mezitím můžete nugát nakrájet na malé kostičky.
Po vychladnutí těsto rozdělte na porce a z kousků těsta vyválejte kuličky, ze kterých vytvarujte croissanty. Uprostřed každého croissantu udělejte malý důlek a vložte do něj kousek nugátu. Poté prohlubeň opět utěsněte těstem.
Croissanty pečte při 160 stupních (ventilátor) asi 12 minut, dokud nezískají lehce zlatohnědou barvu. Tip: Přesně dodržujte dobu pečení, abyste se vyhnuli riziku, že budou rohlíčky příliš tvrdé.
Po upečení nechte nugátové croissanty mírně vychladnout a promíchejte je se směsí moučkového a vanilkového cukru. Protože se moučkový cukr rychle rozpouští, měly by být kremrole ještě teplé, ale už ne horké.