INZERCE
Zdroj: JamieRogers1 from Getty Images
Nové brambory s petrželovou natí
Vynikající letní recept na nové brambory plný chuti a vůně petrželové nati.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 11⁄2 kg Nové brambory
- 1 odkaz Petrželová větvička
- 4 pl olivový olej
- 1 čajová lžička sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Brambory důkladně umyjte a nechte v původní slupce. Vložte je do hrnce, zalijte vodou tak, aby byly úplně ponořené a přidejte sůl. Vařte na středním ohni přibližně 25-30 minut, nebo dokud nejsou brambory úplně měkké.
2. Krok
Dokud se brambory vaří, opláchněte petržel a nakrájejte ji na malé kousky.
3. Krok
Když jsou brambory uvařené, sceďte vodu a brambory ještě horké přesuňte do mísy. Přidejte k nim olivový olej a nasekanou petržel. Vše dobře promíchejte, aby se chutě propojily.
4. Krok
Podávejte teplé. Toto jídlo je skvělé jako příloha k masitým pokrmům, ale může být také lehkým a zdravým hlavním chodem na letní dny.