Nepečený dort ze zakysané smetany
Nepečený dort ze zakysané smetany je osvěžující a lehkou alternativou k tradičním pečeným dortům. Jeho příprava nezahrnuje pečení, což znamená méně práce a časového úsilí.
Ingredience
- 400 g zakysané smetany
- 200 g piškotů
- 100 g masla
- 150 g cukru
- 1 vanilka pudinkový prášek
- 300 ml mléka
- 250 g jahodové marmelády
- 500 g čerstvých jahod
Nejnovější letáky
Postup
Rozmačkáme piškoty a smícháme je s rozpuštěným máslem. Směs pak přemístíme na dno dortové formy a rovnoměrně ji rozdělíme.
Do mísy dáme zakysanou smetanu a cukr. Smetanu vyšleháme pěkně do hladka.
V hrnci smícháme pudinkový prášek s mlékem a při nízké teplotě ho povaříme do zhoustnutí. Hotový pudink přidáme zpět do misky a necháme jej vychladnout.
Směs s pudinkem a smetanou nalijeme na piškotový základ v dortové formě. Můžeme do ní také vložit kousky čerstvých jahod.
Dort necháme v ledničce ztuhnout minimálně na 2 hodiny.
Po uplynutí časového limitu dort vyklopíme z formy, namažeme jahodovou marmeládou a dozdobíme čerstvými jahodami, které nakrájíme na poloviny.
Máte hotovo!