Nepečený dort s kyselou smetanou
Nepečený dort s kyselou smetanou. Tento jednoduchý pokrm lze udělat mnoha způsoby a chutěmi. Ideální, když nechcete strávit hodiny v kuchyni, péct, ale také máte chuť na něco svěžího, sladkého nebo očekáváte návštěvu.
Ingredience
Nástroje
- 200 g dlouhé sušenky
- 250 g Kulaté piškoty
- 1 konzerva pomeranče
Krém
- 750 g zakysaná smetana
- 500 g Jemný tvaroh
- 200 g bílý jogurt
- 2 balíčky Vanilkový cukr
- 60 g moučkový cukr
Pomerančová poleva
- 500 ml pomerančový džus
- 1 balení Zlatý klíčkový prášek
- 2 pl Med
Nejnovější letáky
Postup
Do krému smícháme všechny ingredience. Konzervované pomeranče nakrájíme na menší kousky. Na dno formy rozložíme kulaté piškoty. Polijeme je šťávou z konzervy a naneseme vrstvu krému. Kolem okraje uložíme dlouhé piškoty. Na krém opět naneseme vrstvu piškotů. Na ně dáme polovinu pomerančů a opět část krému. Znovu vrstvíme piškoty a druhou polovinu pomerančů. Na vrch rozetřeme zbylý krém. Odkládáme do lednice.
Ve troše šťávy (cca 150ml) rozmícháme zlatý klas. Spolu s medem a zbylou šťávou vylijeme do hrnce a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Necháme mírně vychladnout. Následně nalijeme na připravenou dort a odložíme ztuhnout do lednice, ideálně přes noc.