Zdroj: rimmabondarenko from Canva
Nejlepší vánoční punč
Recept na nejlepší vánoční punč, který vařím každý rok.
Ingredience
- 1 láhev červené víno
- 1 Pohár Pomerančový džus
- 200 ml brandy
- 100 g Hnědý cukr
- 1 kus pomeranč
- 1 kus citron
- 2 kus Skořice
- 2 kus Skořice
- 5 kus hřebíček
- Kousek muškátového oříšku
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že do velkého hrnce nalijete láhev červeného vína. Přidejte pomerančovou šťávu a vařte na mírném ohni.
Pokud máte raději sladké nápoje, přidejte více džusu. Přilijte brandy a posypte hnědým cukrem. Pro tento recept raději používám brandy, protože punči dodává jedinečnou hloubku chuti a vůně.
Do hrnce přidejte kousky pomeranče a citronu. Je důležité přidat i kůru, protože dodá punči potřebnou hořkost, která dokonale vyváží sladkost. Přidejte skořici, hřebíček a muškátový oříšek. Nebojte se experimentovat se spoustou koření, ale nezapomeňte, že muškátový oříšek je poměrně silný, takže stačí jen trochu.
Punč nechte vařit na mírném ohni asi 15 až 20 minut. Je důležité nechat ho vařit pomalu, aby se všechny chutě a vůně pěkně promísily.