Zdroj: Pixabay: RitaE
Nejlepší středomořské těstoviny z jednoho hrnce
Středomořské těstoviny z jednoho hrnce jsou zdravý, chutný a lehký pokrm inspirovaný pikantními a osvěžujícími vlastnostmi středomořské kuchyně.
Ingredience
- 2 pl olivový olej
- 1 Středně velká jemně nakrájená cibule
- 3 stroužky česnek, mletý
- 1 půllitr Rozpůlená cherry rajčata
- 1 šálek Vypeckované a nasekané olivy Kalamata
- 4 šálky Zeleninový vývar
- 12 oz fettuccine
- 2 šálky Nahrubo nasekaný špenát
- 1⁄2 šálek Rozdrobený sýr feta
- 1⁄4 šálek Nasekaná čerstvá petržel
- Sůl a černý pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Začněte zahříváním olivového oleje ve velkém hrnci na středním ohni, kvalitní olivový olej může mít velký vliv na výsledný pokrm. Přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezprůsvitní, asi 4 až 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek a smažte, dokud neuvolní své aroma, obvykle to trvá jen minutu.
Chuť zvýrazněte vhozením cherry rajčat a oliv Kalamata do hrnce a vařte dalších 5 minut, dokud rajčata nezačnou praskat a uvolňovat sladkou šťávu.
Přilijte zeleninový vývar a přiveďte ho k varu. Jakmile se začne vařit, opatrně přidejte fettuccine do hrnce a ponořte je zcela do vývaru. Tip: pokud nemáte dostatečně široký hrnec, aby se do něj nudle vešly po celé délce, přelomte těstoviny napůl.
Těstoviny nechte vařit, dokud nezměknou, asi 12 minut, a občas je promíchejte, aby se nepřichytily.
Jste téměř u cíle - přidejte nasekaný špenát a vařte další 2 minuty, dokud špenát nezvadne.
Nakonec přisypte rozdrobený sýr feta a petrželku, vše dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete. Feta dodá pokrmu krémový a pikantní nádech, který ho opravdu pozvedne, ale se solí buďte opatrní - feta je už tak dost slaná, takže budete chtít koření přiměřeně upravit.
Podávejte horké a vychutnejte si toto snadné, ale chutné mistrovské dílo z jednoho hrnce.