:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/n5JvTCoVsneVQZR1UJCR/01663f22df04f5a0dd549c5d426689.jpeg)
Zdroj: Freepik
Nejlepší snadný mexický salát
Tento mexický salát plný živé zeleniny, krémového avokáda a s pikantní zálivkou se zaručeně líbí všem.
Ingredience
Složení:
- 1 hlava římský salát, nakrájený
- 1 šálek černé fazole, uvařené a scezené
- 1 šálek Kukuřičná zrna, vařená
- 2 Rajčata nakrájená na kostičky
- 1 Okurka nakrájená na kostičky
- 1 Avokádo nakrájené na kostičky
- 1⁄4 šálek červenou cibuli nakrájenou nadrobno
- 1⁄2 šálek Koriandr, nasekaný
- 1 Jalapeňo, jemně nasekané (nepovinné)
Dresink:
- 2 pl limetková šťáva
- 1 čajová lžička Med
- 1⁄2 čajová lžička chilli v prášku
- 3 pl olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Začněte dresinkem. V misce vyšlehejte limetkovou šťávu, med, chilli, olivový olej a koření. Při šlehání vždy nezapomeňte pomalu přilévat olivový olej. Vznikne tak krásně emulgovaný, chuťově výrazný dresink.
Připravte si zeleninu, protože rovnoměrně nakrájené ingredience zajistí salát s dobrou strukturou. Nakrájejte tedy salát, rajčata, okurku a avokádo na kostičky. Nadrobno nakrájejte červenou cibuli, koriandr, a pokud používáte, i jalapeňo.
Ve velké salátové míse smíchejte salát, černé fazole, kukuřici, rajčata, okurku, avokádo, červenou cibuli, nakrájené jalapeňo a koriandr. Lehce promíchejte a nechte ingredience promíchat. Považuji to za důležité zejména proto, aby se chutě rovnoměrně rozložily.
Přelijte připraveným dresinkem. Doporučuji to dělat postupně během promíchávání salátu, aby se chuť opět rovnoměrně rozložila.
Ihned podávejte. Pokud salát nebudete jíst ihned, nechte zálivku odděleně, dokud nebude čas k jídlu. Salát tak zůstane čerstvý a křupavý.