Zdroj: Freepik
Nejlepší ochucené sardinky v rajčatové omáčce
Sardinky v rajčatové omáčce jsou chutným pokrmem z mořských plodů se středomořskou příchutí. Čerstvé sardinky se pomalu vaří v dusící se rajčatové omáčce s česnekem, chilli papričkami a trochou citronu. Je to jednoduché, vydatné a chutné jídlo ideální pro večeři během všedního dne.
Ingredience
- 8 čerstvé sardinky
- 2 polévková lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česnek, mletý
- 1 konzervy Nakrájená rajčata
- 1 čajová lžička cukru
- 1 čajová lžička Soli
- 1 štipka mletého černého pepře
- 1 Chilli paprička, jemně nasekaná (nepovinné)
- 1 polévková lžíce Nasekaná čerstvá bazalka
- 1 Citron zbavený kůry a odšťavněný
Nejnovější letáky
Postup
Sardinky očistěte a osušte papírovou utěrkou.
Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středním plameni. Osmahněte cibuli a česnek, dokud cibule nezprůsvitní.
Na pánev přidejte nakrájená rajčata, cukr, sůl, černý pepř a chilli papričku. Promíchejte, aby se ingredience spojily.
Na rajčatovou směs položte sardinky. Pánev přikryjte a na mírném ohni vařte asi 10 minut, dokud nejsou sardinky uvařené.
Sardinky posypte nasekanou bazalkou, citronovou kůrou a citronovou šťávou.
Sardinky v rajčatové omáčce podávejte s těstovinami nebo rýží, případně s křupavým chlebem.