Zdroj: Freepik
Nejlepší nepečené čokoládové mátové plátky
Nepečený mátový plátek je dekadentní, krémový a osvěžující dezert, který se hodí pro každou příležitost. Díky kombinaci čokolády a máty peprné tento chladivý a mátový dezert jistě zapůsobí na vaše přátele a rodinu. Bez pečení znamená, že je jeho příprava rychlá a snadná, není třeba trouby!
Ingredience
- 100 g Rozpuštěné nesolené máslo
- 300 g bílá čokoláda
- 2 lžíce Výtažek z máty peprné
- 4 kapky Zelené potravinářské barvivo (nepovinné)
- 200 ml salko
- 200 g Hořká čokoláda
- 200 g sušenky
Nejnovější letáky
Postup
Sušenky rozdrťte na jemnou drť. Můžete to udělat tak, že je vložíte do plastového sáčku a rozválíte válečkem nebo použijete kuchyňský robot.
V míse smíchejte rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo, dokud se dobře nespojí.
Směs vtlačte na dno obdélníkové formy vyložené pergamenovým papírem. Vložte ji do chladničky a nechte asi 15 minut ztuhnout.
Mezitím rozpusťte bílou čokoládu v žáruvzdorné misce nad hrncem s vroucí vodou. Po rozpuštění ji stáhněte z ohně.
Vmíchejte mátový extrakt, zelené potravinářské barvivo (pokud používáte) a kondenzované mléko, dokud se dobře nespojí.
Tuto směs nalijte na ztuhlý sušenkový základ a vraťte do chladničky na 1 hodinu ztuhnout.
Jakmile mátová vrstva ztuhne, rozpusťte hořkou čokoládu ve stejné žáruvzdorné misce nad hrncem s vroucí vodou.
Na mátovou vrstvu nalijte rozpuštěnou hořkou čokoládu a uhlaďte ji stěrkou.
Vraťte plech do chladničky, aby ještě hodinu ztuhl.
Po úplném ztuhnutí vyjměte plátek z formy, nakrájejte ho na porce a pochutnejte si!