Zdroj: Youtube
Nejlepší mrkvánky
Mrkvánky jsou skvělou a zdravou svačinkou, kterou si můžete připravit snadno doma. Následující recept vám ukáže, jak na mrkvánky!
Ingredience
- sůl
- 200 g máslo
- 200 g mrkev
- 300 g hladká mouka
- 1⁄2 balíčku kypřicí prášek
- švestková povidla
Nejnovější letáky
Postup
Mrkev nastrouhejte na jemném struhadle a důkladně vymačkejte, aby nebyla příliš mokrá.
V míse smíchejte mrkev s máslem, hladkou moukou, kypřícím práškem a špetkou soli.
Vypracujte hladké těsto, které nechte odležet asi 30 minut.
Troubu předehřejte na cca 180 stupňů Celsia.
Rozdělte těsto na menší kousky a z každého vytvořte malý šáteček či jiný vámi zvolený tvar.
Do každého šátečku dejte lžičku švestkových povidel nebo DIA marmelády a pečlivě uzavřete.
Mrkvánky položte na plech s pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby.
Pečte je asi 20-30 minut, dokud nebudou pěkně zlatavé.
Po dokončení pečení vyndejte mrkvánky z trouby a nechte je vychladnout.
Hotovo! Váš recept na mrkvánky je u konce.
Podávejte je jako jemné cukroví k odpolední svačině nebo jako sladkou pochoutku k čaji nebo kávě.