INZERCE
Zdroj: Youtube
Nejlepší kynuté buchty jako od babičky
Kynuté buchty jsou klasickým českým pečivem, které si můžete připravit snadno a rychle doma. Jsou vláčné a nadýchané, a když je rozkrojíte a posypete mákem nebo tvarohem, budou vám chutnat jako malé kousky nebe.
INZERCE
Ingredience
porce
12
- 500 g hladké mouky
- 50 g cukru krupice
- 1 kostka droždí g
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 100 g máslo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
140 min.
1. Krok
V míse smíchejte mouku, cukr, droždí a sůl.
2. Krok
V malém kastrůlku zahřejte mléko a rozpusťte v něm máslo. Vlažnou směs přilijte do mouky a přidejte vejce.
3. Krok
Vypracujte těsto asi 10 minut, dokud nebude hladké a elastické.
4. Krok
Nechte těsto kynout na teplém místě asi hodinu.
5. Krok
Těsto rozdělte na asi 12 stejně velkých kousků a z každého vytvořte buchtu.
6. Krok
Dejte buchty na plech vyložený pečicím papírem a nechte je znova kynout asi 20 minut.
7. Krok
Pečte buchty při teplotě 180 stupňů Celsia asi 15-20 minut, nebo dokud nebudou zlatavě zbarvené.
Není tam udávaná váha kolik mouky