Nejlepší kuřecí omáčka s rýží
Tento recept na klasické kuřecí maso s rýží a omáčkou je nesmírně chutný a přitom jednoduchý na přípravu. Jemně krémová omáčka s kuřecím masem a zeleninou podávaná s vařenou rýží je jistě oblíbená u všech členů rodiny.
Ingredience
- 4 Kuře prsa
- 200 g Rýže
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 Lžíce rostlinného oleje
- 2 Lžíce hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 500 ml vývaru (kuřecí nebo zeleninový)
- 100 ml smetany na vaření
- 2 stroužky česneku
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme je. Cibuli a mrkvu nakrájíme na jemno.
Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm kuřecí kousky dozlatova. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
Do pánve přidáme cibuli a mrkev a restujeme, dokud se cibule nezačne zlatě zbarvovat. Poté přidáme mletou mouku a rychle promícháme.
Vývar podlijeme, zamícháme a necháme jemně probublávat. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
Do omáčky vrátíme kuřecí kousky, přidáme prolisovaný česnek, zamícháme a necháme na mírném ohni dusit cca 15 minut.
Během toho uvaříme rýži podle návodu na obalu.
Nakonec do omáčky vlijeme smetanu a necháme ještě chvíli povařit.
Podáváme s uvařenou rýží. Kuřecí maso s omáčkou a rýží je hotové!