Zdroj: Canva
Nejlepší kuřecí játra s rýží
Játra s rýží je chutné a výživné jídlo, které kombinuje jemnost jater s vláčnou a aromatickou rýží. Játra jsou rychle osmažená se zlatavou kůrkou a dochucená cibulí a česnekem, které dodávají hloubku chuti. Zde je recept na kuřecí játra s rýží!
Ingredience
- 500 g kuřecích jater
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek Rýže
- 2 hrnky vývaru
- 2 Lžíce oleje
- sůl
- pepř
- Petrželka
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve játra omyjte a nakrájejte na menší kousky.
Opatrně je osušte papírovým ubrouskem.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kousky.
V hrnci zahřejte olej a přidejte cibuli a česnek.
Osmažte je pěkně dozlatova.
Přidejte játra do hrnce a smažte je, dokud nejsou zevnitř růžová a z vnějšku zlatavá.
Trvá to obvykle cca 5-7 minut, záleží na velikosti jater.
Mezitím si připravte rýži.
V dalším hrnci přiveďte vývar k varu a přidejte rýži.
Snížte teplotu a nechte ji vařit podle pokynů na obalu (obvykle 15-20 minut).
Jakmile jsou játra uvařená, přidejte je do hrnce s cibulí a česnekem. Promíchejte a osolte a opepřete dle chuti.
Játra se směsí cibule a česneku podávejte na talíře spolu s připravenou rýží.
Pokud máte rádi, můžete kuřecí játra s rýží posypat nasekanou petrželkou pro vylepšení chuti a také vzhledu.