Nejlepší kapr na grilu
Grilování kapra v alobalu je skvělý způsob, jak si užít tuto populární rybu, aniž byste museli čelit problému s připalováním nebo rozpadáním ryby na grilu. Grilování v alobalu také pomáhá uchovat vlhkost a chuť kapra.
Ingredience
- 2 celý kapr asi kg
- a vykuchaný očištěný
- a sůl pepř
- 3 stroužky česneku
- plátky nakrájené na tenké
- 1 citron
- plátky nakrájený na
- handful of fresh dill pár větviček čerstvého kopru
- 2 Lžíce olivového oleje
- alobal
Nejnovější letáky
Postup
Kapra omyjte, osušte a osolte a opepřete zevnitř i zvenku.
Do břicha kapra vložte plátky česneku, citronu a větvičky kopru.
Kapra potřete olivovým olejem.
Položte kapra na velký kus alobalu. Alobal zabalte tak, aby byl kapr celý pokrytý a aby šťáva z ryby nemohla uniknout.
Gril předehřejte na střední teplotu. Kapra na alobalu položte na gril a grilujte přibližně 15-20 minut na každé straně, nebo dokud ryba není úplně hotová (rybí maso by mělo být jemné a snadno se oddělovat od kostí).
Po grilování nechte kapra několik minut odpočívat, než ho otevřete.
Podávejte kapra horkého, ideálně s čerstvými zeleninovými saláty a bramborami.
Tip: Můžete také přidat další bylinky nebo koření do břicha kapra pro extra chuť. Například petržel, majoránka, tymián nebo rozmarýn se dobře hodí k rybím pokrmům.
Dobrou chuť!